När du köper smörgåstårta

Smörgåstårta är festligt och passar för dom flesta typer av tillställningar. Födelsedagskalas, bröllop, begravning eller något annat – den är ofta ett troget inslag. Att välja catering istället för att handla, baka, montera och kladda i köket på egen hand har blivit väldigt vanligt och det är absolut inget sämre alternativ. Däremot finns det saker som är bra att tänka på innan man lägger sin beställning – alltifrån om man har speciella önskemål på utformning till om man behöver få den levererad.

Vilken typ av tårta vill du ha?

En smörgåstårta är idag inte vad den varit tidigare, då dom såg i princip likadana vare sig man köpte färdiga eller gjorde dom själva. Idag finns väldigt mycket mer att välja på, recept och utföranden varierar i all oändlighet och här kan det vara trevligt att kolla runt vad som finns innan man bestämmer sig. Kanske är det dags att prova något nytt? Kanske är några i sällskapet som ska äta den vegetarianer och då är såklart en vegetarisk smörgåstårta att föredra. Fundera på vilken typ av smörgåstårta du skulle vilja beställa och kolla runt hur utbudet ser ut, gärna hos 4–5 olika firmor.

Leverans eller upphämtning

Det kan verka som en liten detalj för vissa men en viktig sådan för andra. Ska smörgåstårtan levereras eller planerar du att hämta upp den själv? Många gånger kan det underlätta om man kan få den utkörd på önskad dag och vid en önskad tidpunkt för att den ska vara så fräsch som möjligt när den ska ätas och helt enkelt för att spara tid. Många cateringfirmor erbjuder leverans för en extra kostnad och är det viktigt för dig behöver du såklart vända dig till någon av dessa. Gäller det catering i Stockholm är det viktigt att kolla inom vilket område leveransen kan göras – vissa levererar bara inom innerstaden medan andra kör ut längre.

Ta en titt på priserna

Det finns som sagt många firmor som erbjuder catering, speciellt i Stockholm och andra städer av modell större. Därför kan det minst sagt vara värt att kolla upp olika firmors priser innan man lägger en beställning. Finns det flera som erbjuder just det du efterfrågar kan du spara hundralappar genom att jämföra priserna.

Nytt kontorshotell i Göteborg

Att som företag hyra ett kontorshotell blir allt vanligare och vanligare, speciellt om man är ett litet mindre företag i startfasen av sin verksamhet som till exempel ett så kallat start-up företag. Att hyra ett kontorshotell brukar passa för företag som har upp till 20 stycken anställda.

Vad är ett kontorshotell?

Ett kontorshotell är egentligen precis vad det låter som. Ett kontorshotell erbjuder fullt möblerade kontorsplatser, inklusive diverse kontorsservice, till företag till en fast månadskostnad. Kontorshotell brukar erbjuda flexibla hyreskontrakt med kort uppsägningstid vilket gör det möjligt med in- och utflyttning med kort varsel. När man hyr en eller flera platser på ett kontorshotell så brukar det vara många olika saker och tjänster som ingår. Några exempel på sådant är exempelvis möbler, el och värme, internet och bredband, receptionsservice, städning, fastighetsskatt, belysning, kopieringsmaskin och namnskylt. Dessutom brukar mötes- och konferensrum ingå, som man kan boka vid behov.

Vad är fördelarna med ett kontorshotell jämfört med ett traditionellt kontor?

Den främsta fördelen med att hyra ett företagshotell, jämfört med att hyra ett vanligt kontor, är att man väldigt ofta kan spara in pengar på det. Eftersom att hyreskontrakten för kontorshotell för det mesta är väldigt flexibla, så kan man enkelt byta storlek på sitt kontor om företaget krymper eller växer. Därtill behöver man varken lägga pengar ett tid på kontorsunderhåll, eftersom man hyr ett fullt utrustat kontor där allt underhåll brukar gå. Den tiden man sparar in kan man istället lägga på företagets kärnverksamhet. Man behöver då heller inte köpa in några material eller möbler. Genom dessa kostnadsbesparingar kan man därför ofta hyra ett kontor med ett mycket bättre geografiskt läge, än vad man annars kanske haft råd med.

Vad ska man tänka på när man ska hyra ett kontor från ett kontorshotell i Göteborg?

Det som avgör mest vilket kontorshotell som är lämpligast för ett företag är företagets budget. Därför är det en av de första sakerna man ska göra i jakten på ett kontor att hyra, det vill säga ta reda på och jämföra olika lägenhetshotells hyror. Det geografiska läget kan också vara en avgörande faktor. Det bästa är att skriva ner en lista på de krav man har, så blir det enklare när man letar igenom alternativen och eventuellt besöker olika kontorshotell. Vid intresse av coworking finns hiveworkspace.se där samarbete och tradition samsas.

Många konferenslokaler i Göteborg

I Göteborg finns det många olika möjligheter när det gäller konferenslokaler. För den stora konferensen eller det lilla mötet – det finns något för alla.

När du letar efter en konferenslokal i Göteborg så finns det många olika typer av lokaler att välja mellan. På nätet finns det många olika tjänster där du kan jämföra olika typer av konferenslokaler i Göteborg. Oavsett om du ska ha ett litet möte, en workshop eller en stor konferens så finns det konferenslokaler i Göteborg som passar dig. Stora kongresser eller intima seminarium det finns lokaler som passar många olika typer av ändamål. Många konferenslokaler i Göteborg kan erbjuda restaurangmöjligheter om ni vill äta något i samband med konferensen eller mötet. Om du vill ha en företagsmiddag eller ett mingel efter en lyckad konferensdag så går det att ordna. Det absolut flesta konferenslokaler i Göteborg har självfallet internet i form a WiFi samt konferenstillbehör som projektor, whiteboard, blädderblock, penna och papper och andra mötestillbehör.

Många olika konferenslokaler i Göteborg

Några exempel på konferenslokaler i Göteborg är Studion på Världskulturmuseet som är en flexibel konferensrum med plats för 116 personer. Workshop konferensrum ligger i Factory Workspace som är en mötesanläggning som beskrivs som kreativ och inspirerande. På Villa Belparc har ni utsikt över Stora Dammens fontän. På Chalmers Conference finns stora konferenslokaler som har en foajé i anslutning där ni kan mingla eller sätta upp en utställning i samband med er konferens. På Lindholmen Conference Centre finns en konferenshall i form av en blackbox där de flesta önskemål för den storslagna konferensen kan uppfyllas. På Pensionat Styrsö Skäret finns en genuin skärgårdsmiljö där ni kan konferera i lugn och ro. Auktionsverket Kulturarena erbjuder vackra lokaler med anor från 1892 med oändliga möjligheter för er som har stora planer för er konferens. Om ni är en liten grupp som ska hålla ett möte eller workshop så kanske grupprummet på Nordic Viewpoint passar bra. Där kan ni sitta upp till tolv personer runt ett bekvämt konferensbord. Det här är bara några olika exempel på olika konferenslokaler som finns i Göteborgsområdet. Om du söker på nätet kommer du att hitta många fler exempel.

Sälja företag via bolag

Näringslivet är en komplex företeelse och allt ifrån försäljning till uppköp föregås av strategier, prognoser, investeringar och visioner. Här går vi snabbt igenom försäljningsbiten. Vill du hitta ytterligare info om att driva företag hänvisar vi till bloggen hos alternativreklam.se

Vad är en företagsmäklare?

En företagsmäklare är någon som specialiserat sig på försäljning av företag. Precis som en vanlig fastighetsmäklare fungerar företagsmäklaren som en mellanhand mellan en säljare och köpare.
Idag är det väldigt vanligt att företag anlitar en mäklare när det är dags för försäljning av verksamheten. Detta beror bland annat på att företag inte lika ofta längre går i arv inom familjen som de gjorde förr, men också därför att säljaren vill ha professionell hjälp vid bedömning av den nya ägaren av företaget.

Vad gör företagsmäklaren?

Företagsmäklaren har flera uppgifter som gynnar både säljaren och köparen. Det mäklaren oftast börjar med är att beräkna företagets aktuella ekonomiska värde, det vill säga företagets marknadsvärde. Detta gör man med hjälp av väldigt noggranna beräkningar och analyser av företagets ekonomiska situation. Med hjälp av en eller flera metoder tar man fram ett exakt värde som möjligt och denna siffra hjälper säljaren att sätta ett rimligt säljpris.
När säljpriset är bestämt är det dags att börja marknadsföra företaget för intresserade köpare. Detta är något som företagsmäklaren är expert på. Då mäklaren arbetar inom branschen dagligen har denne det perfekta kontaktnätet för att hitta de rätta intressenterna för just ditt företag. Marknadsföringen sköts diskret och företagets identitet hålls hemlig om säljaren önskar det. När mäklaren funnit en eller flera potentiella intressenter presenteras dessa för säljaren och får dessutom en visning av företaget. Säljaren har sedan möjligt att välja ut en köpare. Mäklaren finns till som rådgivare och hjälper till med eventuella förhandlingar fram till det att överlåtelsen av företaget är klar.

Konferenser som inspirerar i Sverige

Den svenska västkusten har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. Här finner man en stor mängd härliga platser att besöka och massor av fina anläggningar och hotell som man kan bo på.

Västkusten är känd för både sin vackra natursköna miljö och för de olika trevliga spa anläggningar. Det är inte bara Göteborg som är en pärla på västkusten, utan även Varberg, Båstad, Falkenberg och många andra platser kan stoltsera med både vacker natur och härliga hotell och spa.

Konferenser i södra Sverige

Om man beslutar sig för att åka på konferens till västkusten så kan man räkna med härlig färsk fisk och färska skaldjur i massor, och är man inte intresserad av just det så finns det såklart en hel mängd andra gourmet alternativ man kan välja mellan.

Göteborgs skärgård är såklart ett populärt resmål och en mycket trevlig plats att hålla konferens på då man erbjuds både vidunderlig havsutsikt och dagsfärsk fångst på många av menyerna.

Då västkusten skiftar mycket i karaktär från norr till söder så har man mycket olika landskap att upptäcka. Oavsett om det är de halländska sandstränderna man är ute efter, eller om det är kala hällar i Bohuslän så kan man få precis det man är ute efter vad gäller natur på västkusten.

Konferenshotell som passar alla

Här finner man inte bara eleganta hotell, utan det finns lika många mysiga små pensionat där man kan njuta och ha det bra tillsammans under konferensen. Hummerfiske är en trevlig aktivitet som många konferenser ser till att innehålla. Att fiska egen hummer är såklart en mycket häftig upplevelse, och särskilt för alla som gillar hummer. Och vem gör inte det?

Västkusten erbjuder allt från högt tempo och party till lugn och ro. Vill man ha båda delar på en och samma konferens så går det självklart att ordna. Det är inte svårare än att man helt enkelt bokar in sig på ett ställe som har närheten till både det fartfyllda och det lugna. Ofta är det trevligt att man har lugn och ro under dagarna för att sedan ta sig till det mindre lugna framåt kvällen. Det ena behöver inte utesluta det andra, utan man kan få allt i ett.

Vill du läsa mer om inspirerande möten runt om i Sverige kan du besöka mobis.se

Catering på konferensen

Ska ni iväg på konferens? Det flesta konferensanläggningar erbjuder så klart en helhetsupplevelse för mötet där allt från boende till middag och i många fall även relaxavdelningar och andra avkopplande möjligheter. Det är förvisso väldigt trevligt att slippa tänka på något och bara fokusera på konferensen och mötets innehåll, det är ändå anledningen till att ni lämnar kontoret. Ett alternativ är att anordna en konferens fritt ihopsatt. Man kan t.ex. sova på vandrarhem, en del erbjuder faktiskt konferenslokaler. Då måste man dock själv tänka på en del andra saker som mat, aktiviteter och en rad andra punkter, det kan så klart vara en del av upplevelsen.

Alternativ konferens

 • Erbjuds mat på plats eller måste ni ordna detta på annat sätt. Vid bokning av konferens i Stockholm är det viktigt att se över vilka måltider som kan serveras på plats så som frukost, fika, lunch, mellanmål, middag och servering av kaffe. Genom att boka ett paket kan ni få ner priserna samt har ni säkrat att era medarbetare får i sig alla dagens mål för att orka genom de långa dagarna. Ska ni beställa catering – se över att det finns möjlighet för dem att köra ut maten till den anläggning ni valt. Viktigt att tänka på om inte konferensanläggningen tillhandahåller porslin och dylikt att stämma av med cateringfirman att ordna detta.
 • Kom i håg att stämma av med dina medarbetare om någon har allergi, är vegetarian eller äter annan typ av specialkost. Det är få tillfällen när det är många från ett och samma företag då dessa personer inte förekommer. Alla ska få en trevlig upplevelse därför är det A och O att se över detta innan du beställer mat.
 • Möjlighet till alkoholförtäring? Se över vad konferensanläggningen har att erbjuda i alkoholväg och vad deras regler är kring alkoholförtäring. Ska konferensen avslutas med en fest så är det viktigt att ni stämmer av detta med den leverantör ni valt och se om ni får ta med er alkohol eller om detta är någon ni måste köpa från konferensanläggningen.

Tillhandahåller inte anläggningen en restaurangupplevelse är Catering ett ypperligt alternativ. Här finns många valmöjligheter gällande smakupplevelser. Vilken catering ni väljer kan styras av budget och matkultur. Det finns dock andra aspekter att tänka på vid catering. För att hjälpa er med att välja rätt firma och säkerställa att leverans och avhämtning blir lyckat har vi sammanställt några punkter som är viktiga för dig att tänka på redan vid planeringsstadiet och senare vid kontakt med den cateringfirma som ni väljer att använda för er konferens.

Att tänka på vid catering

 1. Vilken mat ska beställas
 2. När ska denna finnas på plats
 3. Behövs uppvärmning – finns utrustning för detta
 4. Hur ska denna serveras (tag själv eller behövs personal för detta)
 5. Finns porslin på plats eller ska cateringfirman ordna med detta
 6. När ska cateringfirman hämta sin utrustning
 7. Vilka kör ut till det ställe vars ni har konferensen
 8. Vilken budget har ni att spendera på mat
 9. Behöver ni fler än en måltid

Bästa alternativet för er budget

Oavsett om ni väljer att äta det anläggningen erbjuder eller att använda er utav catering finns många bra alternativ för att göra er matupplevelse lyckad. Se över vilka behov ni har och vilken budget som finns att röra er med för att kunna få det bästa möjliga för de resurser ni har. För att hitta fler spännande mötesplatser i Sverige och alternativa konferensmöjligheter rekommenderar vi konferensmotesverige.se

Gör en kick off till något som alla uppskattar

Kursgårdar som jobbar med olika företagsevenemang kan för det mesta hjälpa till med roliga aktiviteter som är till för att skapa rätt stämning och leda till bättre samarbeten. Man kan göra en massa olika saker som att basta, sitta i varma bad utomhus, bada i sjö, paddla, sporta, vandra och en massa andra trevliga aktiviteter. Dessutom så kan konferensanläggningar samarbeta med professionella lekledare. De kallas förstås inte för lekledare men man får ändå inse att det är mycket lek med i spelet när man jobbar med övningar för bättre kommunikation eller för att förändra gruppdynamiken.

När man bokar sin kick off så ska man se på de aktiviteter som kursgården kan erbjuda och ta reda på om man måste boka något separat för att inte gå miste om erbjudandet. Dessutom så ska man undersöka vad deltagarna tycker är intressant som kick off aktiviteter.

God mat

Äta bör man… Maten är förstås en oerhört viktig del av ett företagsevenemang. Om man inte har någon egen restaurang på konferensanläggningen så måste denna tas in utifrån. Alternativt så får man lämna anläggningen för olika måltider. Det enklaste är dock att hyra in catering som även ser till att servering och avdukning hanteras på ett proffsigt sätt. När man är på en kursgård med eget kök så fungerar det där med mat otroligt smidigt och man behöver aldrig oroa sig för kallt kaffe eller utebliven frukost.

Luckor för egen tid

Kom ihåg att en lyckad kick off måste ge deltagarna tid till egen tid. Man kan inte fylla ett schema med aktivitet efter aktivitet. Det här leder ofta till skolk då de som är med har ett naturligt behov av att få ägna egen tid åt att vila, promenera och tänka. Med lagom många luckor i programmet så ser man till att folk kan dra sig tillbaka och vila tankar och kropp en stund.

En behaglig konferensanläggning

För att allting ska flyta på som det ska så är det bra om man väljer en konferensanläggning som har allt som behövs på ett ställe. För att det inte ska bli tråkigt så kan man välja en kursgård som ligger i en naturlig omgivning där man blir inspirerad av vacker miljö. Personalen bör vara trevlig och tillmötesgående så att alla känner sig välkomna. Kan man boka hela anläggningen privat så är det ofta ett plus men annars så kan man välja en kursgård som gör det möjligt att använda sig av separata konferensrum och hus att bo i så att man upplever en samhörighet med de som är med på samma kick off. Även om bara har tid att lämna kontoret för över dagen så kan det ge enormt mycket för dina anställda att få en paus från rutinerna. Besök dagkonferenser.nu för att läsa om hur viktigt det är med att bryta mönster och var du hittar de bästa paketen i Stockholm.

Planera konferens i Sveriges storstäder

Göteborg är en gemytlig och hemtrevlig stad vid västkusten. Här finns allt som gör konferensen eller kick-offen till en riktigt lyckad tillställning. Man kan välja mellan att bo centralt i city eller på någon havsnära konferensanläggning. Här finns lyxiga och fräscha lokaler såväl i stan som vid havet. Passa på att njuta av ljuvlig färsk fisk och skaldjur samtidigt som ni blickar ut över havet.

Göteborg är en bra träffpunkt som det är lätt att ta sig till oavsett om man åker flyg, bil eller tåg. Inne i stan tar du dig enklast fram med spårvagn eller till fots. Göteborg är en promenadvänlig stad och spårvagnarna kör med täta turer.

Bor ni centralt kan det vara trevligt att ta del av stadens nöjesliv och gå på till exempel teater eller opera. Bor ni en bit utanför staden finns det härliga spaanläggningar vid havet där ni kan njuta av avkopplande bad och sköna behandlingar. Oavsett vad ni väljer finns här alla förutsättningar för en riktigt lyckad konferens och många olika aktiviteter att välja mellan.

Ha roligt på konferensen

Kreativa aktiviteter som involverar alla medverkande passar extra bra på konferens och kick-off. Att göra något roligt tillsammans och umgås utanför kontoret gör mycket för sammanhållningen och man får en chans att prata med varandra mer som privatpersoner och inte bara som kollegor.

Man kan till exempel laga en riktig gourmetmiddag tillsammans med en riktig kock. Detta kan man även göra som en lagtävling med en grupp som gör förrätt, en annan som gör varmrätt och en tredje som står för efterrätt. Man kan sedan låta deltagarna poängsätta maten och se vilket lag som får högst betyg.

Vinprovning är också något som brukar vara mycket uppskattat som aktivitet.  Även detta kan man arrangera som en tävling då man efter att ha provsmakat tre viner med olika karaktäristiska druvor får göra ett smaktest med bindel för ögonen och försöka pricka in så många rätt som möjligt.

Även frågesporter som t ex musikquiz med olika musikgenrer från olika epoker brukar vara en rolig aktivitet eftersom man har olika kunskaper och preferenser och alla kan på så sätt bidra till gruppens resultat.

Vill du ha fler spännande tips på hur du planerar en lyckad konferens i Sveriges storstäder kan vi varm rekommendera
konferensplanering.nu som skriver om tips och välrekommenderade konferensanläggningar.

Dagkonferens på SPA

Ibland är en konferens för långdragen och kräver mer planering än man hinner med. En dagkonferens kan då ge stor effekt på kort tid! I Stockholm finns många bra konferenshotell som kan erbjuda konferens- och mötesrum men få kan också tillgodose besökarens önskemål i fråga om njutning. Blue Hotel har ett nyöppnat och exklusivt SPA där man kan varva ner eller förbereda sig inför de möten som väntar. Trots att anläggningen i mångt och mycket kan tyckas fokusera på längre konferenser, har de en precis lika aktiv dagkonferens att boka vid behov!

Vid en dagkonferens är det viktigt att ha full fart och att se till att resultaten hinns med. Att då ta bort raster och socialt umgänge kan dock vara att göra verksamheten en björntjänst. Vid en dagkonferens finns alla möjligheter att nå långt i förhandlingar och diskussioner vilket inte sätter käppar i hjulen för att njuta och ha roligt tillsammans! Blue Hotel ligger ute på Lidingö, närmare bestämt Elfviks udde. Här kan man njuta av den enastående och bildsköna utsikten samtidigt som man äter lunch på verandan eller bakom panoramarutor. Den snabba resvägen från Stockholm gör denna anläggning utmärkt för kortare konferenser och miljön kring hotellet är utomordentlig! För gäster som varit ute på deras SPA är det inte ovanligt att tala om två olika världar som inte är längre ifrån varandra än några minuter i bil eller båt. Ja, de har sin verksamhet intill vattnet och att komma ut till anläggningen vattenvägen är fullt möjligt.

Nytt24.se – En ny nyhetssida på nätet

Nu har det kommit en ny sida för de allra senaste nyheterna på nätet. Den heter Nytt24, och du hittar den på nytt24.se. Här kommer du att kunna hitta ett brett utbud av internationella nyheter likväl, som nationella nyheter, som är intressanta och spännande att läsa. Många nyhetssidor på nätet har idag en funktion, som gör det svårt att snabbt finna det som du tycker är intressant. Detta kommer inte att bli fallet med Nytt24, utan här kommer du att mötas av ett gränssnitt som gör det enkelt för dig som användare och läsare att ta del av just den information och de nyheter som du vill läsa.

Du kommer att finna färska nyheter och mediaanalyser av stort intresse i kombination med många fina erbjudanden och reportage gällande weekend-aktiviteter och företagsbokningar gällande konferenser, kontakter med myndigheter och allt annat som kan vara läsvärt i den värld av massiv information du lever i.

Detta är Nytt24.se

För att göra det så enkelt som möjligt att snabbt kunna hitta de nyheter som intresserar dig, så kan du enkelt klicka på nyheter i korthet där du får en kort inblick i vad som hänt och vad du kan läsa mera om vid intresse. Detta är en nyhetssida på nätet för dig som tröttnat på de svårlästa konventionella nyhetstidningarna där du också bara kan ta del av innehållet som gratisanvändare. Hos Nytt24 är alla fullvärdiga läsare och får ta del av all den information, som finns att läsa utan någon som helst registrering.

På Nytt24 får du färska nyheter levererade direkt till din dataskärm eller mobil, då denna sida är anpassad för att kunna läsas var som helst och när som helst. Snart kommer nytt24.se att vara fullt utbyggd och fullproppad med intressanta nyheter, såväl för företagare som privatpersoner. Passa på att kika in redan nu och spara denna sida i dina favoriter, så du också kan plocka upp mobilen vara som helst och få den information du letar efter.