Catering på konferensen

Ska ni iväg på konferens? Det flesta konferensanläggningar erbjuder så klart en helhetsupplevelse för mötet där allt från boende till middag och i många fall även relaxavdelningar och andra avkopplande möjligheter. Det är förvisso väldigt trevligt att slippa tänka på något och bara fokusera på konferensen och mötets innehåll, det är ändå anledningen till att ni lämnar kontoret. Ett alternativ är att anordna en konferens fritt ihopsatt. Man kan t.ex. sova på vandrarhem, en del erbjuder faktiskt konferenslokaler. Då måste man dock själv tänka på en del andra saker som mat, aktiviteter och en rad andra punkter, det kan så klart vara en del av upplevelsen. Här finns bra catering i Stockholm.

Alternativ konferens

 • Erbjuds mat på plats eller måste ni ordna detta på annat sätt. Vid bokning av konferens i Stockholm är det viktigt att se över vilka måltider som kan serveras på plats så som frukost, fika, lunch, mellanmål, middag och servering av kaffe. Genom att boka ett paket kan ni få ner priserna samt har ni säkrat att era medarbetare får i sig alla dagens mål för att orka genom de långa dagarna. Ska ni beställa catering – se över att det finns möjlighet för dem att köra ut maten till den anläggning ni valt. Viktigt att tänka på om inte konferensanläggningen tillhandahåller porslin och dylikt att stämma av med cateringfirman att ordna detta.
 • Kom i håg att stämma av med dina medarbetare om någon har allergi, är vegetarian eller äter annan typ av specialkost. Det är få tillfällen när det är många från ett och samma företag då dessa personer inte förekommer. Alla ska få en trevlig upplevelse därför är det A och O att se över detta innan du beställer mat.
 • Möjlighet till alkoholförtäring? Se över vad konferensanläggningen har att erbjuda i alkoholväg och vad deras regler är kring alkoholförtäring. Ska konferensen avslutas med en fest så är det viktigt att ni stämmer av detta med den leverantör ni valt och se om ni får ta med er alkohol eller om detta är någon ni måste köpa från konferensanläggningen.

Tillhandahåller inte anläggningen en restaurangupplevelse är catering ett ypperligt alternativ. Här finns många valmöjligheter gällande smakupplevelser. Vilken catering ni väljer kan styras av budget och matkultur. Det finns dock andra aspekter att tänka på vid catering. För att hjälpa er med att välja rätt firma och säkerställa att leverans och avhämtning blir lyckat har vi sammanställt några punkter som är viktiga för dig att tänka på redan vid planeringsstadiet och senare vid kontakt med den cateringfirma som ni väljer att använda för er konferens.

Att tänka på vid catering

 1. Vilken mat ska beställas
 2. När ska denna finnas på plats
 3. Behövs uppvärmning – finns utrustning för detta
 4. Hur ska denna serveras (tag själv eller behövs personal för detta)
 5. Finns porslin på plats eller ska cateringfirman ordna med detta
 6. När ska cateringfirman hämta sin utrustning
 7. Vilka kör ut till det ställe vars ni har konferensen
 8. Vilken budget har ni att spendera på mat
 9. Behöver ni fler än en måltid

Bästa alternativet för er budget

Oavsett om ni väljer att äta det anläggningen erbjuder eller att använda er utav catering finns många bra alternativ för att göra er matupplevelse lyckad. Se över vilka behov ni har och vilken budget som finns att röra er med för att kunna få det bästa möjliga för de resurser ni har. För att hitta fler spännande mötesplatser i Sverige och alternativa konferensmöjligheter rekommenderar vi konferensmotesverige.se